RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giftet seg med mamma

Sist oppdatert:
Enkelte går veldig langt for å få oppholdstillatelse i Norge.

Politiet i Romerike kom i vinter over en noe merkelig familiegjenforeningshistorie. En mann fra Irak søkte for noen år siden asyl i Norge, noe han fikk innvilget på humanitært grunnlag. Kort tid senere søkte han om familiegjenforening med en kvinne han oppgav å være sin hustru, skriver Romerikes blad ifølge Dagbladet.no

Søknaden ble innvilget, men i vinter ante politiet i Romerike at noe ikke var som det skulle. Politiet mente alderen de to oppgav på 33 og 34 år virket lite troverdig. Men mannen nektet for at de to var i slekt.

Politiet fikk senere rettens tillatelse til å foreta en DNA-test, og resultatet var midt lagt overraskende. Testen viste nemlig at de to var i slekt, og da mannen ble konfrontert med fakta, la han alle kortene på bordet og fortalte at hans «kone» i realiteten var hans egen mor.

De to risikerer å to års fengsel for falsk forklaring, samt utvisning fra Norge.

Ifølge Dagbladet.no er det ikke avklart om de to faktisk inngikk ekteskap i Irak, eller om det ekteskapet er forfalsket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere