Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gigantmottak for asylsøkere avviklet

Oslofjord Conference Center i Vestfold vil ikke lenger bli brukt til å huse asylsøkere.
Oslofjord Conference Center i Vestfold vil ikke lenger bli brukt til å huse asylsøkere. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
UDI mister sitt største transittmottak for asylsøkere på Østlandet etter at Brunstad kristelige menighet ikke forlenger avtalen med direktoratet.

Det kristne senteret har en avtale om å huse opp til 1.000 asylsøkere, men vil inn mot et arrangement i januar trappe ned belegget til om lag 700. 31. januar neste år avvikles det helt, skriver Aftenposten.

– Prosjektet i seg selv har vært krevende. Nå sto vi overfor en situasjon der vi har mange, store arrangementer utover våren og sommeren. Avlysninger av disse ønsket vi ikke, sier administrerende direktør Stian Fuglset i Oslofjord Conference Center.

Konferansesenteret eies av Brunstad kristelige menighet og ligger i Stokke i Vestfold. Senteret har huset asylsøkere siden slutten av september.

– Det skulle vært en prekær situasjon for landet før vi hadde forlenget avtalen. Vi opplever at UDI har mindre ankomster og mindre behov. Sammenholdt med våre behov, mener vi det er forsvarlig å avvikle avtalen, sier Fuglset.

De som bor på senteret i dag, blir overført til andre ledige plasser, opplyser UDI. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!