Gikk amok i retten

Tiltalte slo seg fullstendig vrang og ble båret inn i retten iført håndjern og fotreim. Der fortsatte han med trusler, skjellsord, spyttklyser og skokasting.

- Vi har aldri opplevd noe lignende, sier erfarne jurister, politifolk, psykiatere og rettsbetjenter etter dramatikken i Bergen tingrett mandag ifølge Bergensavisen.

39-åringen møtte i retten tiltalt for drapstrusler og for å ha voldtatt en kvinne sju ganger. Han har sittet flere måneder i varetekt.

På vei til rettslokalet satte han seg kraftig til motverge. En politibetjent ble bitt til blods og måtte på legevakta. Deretter tok politiet ingen sjanser, iførte ham håndjern og reimer rundt føttene, og bar ham inn i retten.

- Hold kjeft, din dommerjævel, var det første han sa til tingrettsdommer Stein Dons Heinfjell. Den voldtatte kvinnens bistandsadvokat ble spyttet på. Aktor, statsadvokat Benedicte Hordnes, ble truffet av en sandal i brystet, ifølge Bergensavisen.

Deretter fortsatte 39-åringen å rope skjellsord og trusler til politifolk og psykiatrisk sakkyndige. Rettssaken fortsetter tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag