RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk amok med bil

Sist oppdatert:
53-åringen ble så forbanna på sine søsken at han kjørte bilen inn i garasjedøra til søsteren og direkte inn i husveggen til broren. Så tok bilen hans fyr.

Nå er den 53 år gamle mannen dømt til seks måneders ubetinget fengsel for trusler mot søsknene, samt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Det var om morgenen en dag i romjulen 2004 at mannen satte seg i bilen og kjørte bort til sin søster. Etter å ha truet henne på livet, kjørte han bilen sin inn i garasjeporten slik at den ble ødelagt.

Umiddelbart etterpå kjørte han til brorens bolig.

- Ville drepe
53-åringen har opplyst at han kjørte bilen rett inn i brorens husvegg i 40 kilometer i timen. Deretter satte han bilen i revers, for å så å gjenta det hele.

Ifølge dommen ble skadene senere taksert til 50 000 kroner.

- Da bilen ikke lenger var kjørbar, forsøkte han å ta seg inn i boligen å knuse glasset i inngangsdøren. Bilen tok fyr mens den sto inntil huset, heter det i dommen fra Borgarting lagmannsrett.

53-åringen greide ikke komme seg inn i broens hus, fordi det stod to personer og holdt i dørhåndtaket. I politiavhør etter at 53-åringen ble pågrepet, fortsalte han at «han ville ha drept sin bror dersom han hadde klart å komme inn i huset.»

Ifølge dommen er det årelange familiekonflikter som ligger bak mannens oppførsel:

- Aggresjonen ble forsterket gjennom inntak av noe alkohol og narkotiske stoffer, står det i dommen.

Må betale 100.000
I Asker og Bærum tingrett i juni i fjor ble mannen dømt til åtte måneders fengsel, samt å betale 100.000 kroner i erstatning til Gjensidige-Nor.

Men selv om lagmannsretten nå reduserte straffen med to måneder, er ikke retten i tvil om at mannen fortjener fengsel.

De skriver at han «opptrådte usedvanlig aggressivt».

- Tiltalte utsatte både seg selv og søsknene for stor fare. Handlingene må ha virket svært skremmende både på søsteren og broren samt øvrige personer som var i borens hus. Frykten ble forsterket ved at tiltalte også tidligere har fremsatt drapstrusler overfor broren, selv om dette ligger mange år tilbake i tid, heter det i dommen.

Ble innlagt
Etter hendelsen ble 53-åringen innlagt på Blakstad sykehus. Undersøkelser viste at mannen ikke var psykotisk. Retten fant dermed at vilkårene for tvunget psykisk helsevern ikke var til stede.

Ifølge dommen lider mannen av «uspesifisert psykisk lidelse eller atferdsforstyrrelse som skyldes bruk av multiple stoffer».

Tiltalte er tidligere domfelt fire ganger for kjøring i påvirket tilstand.

I tillegg til fengselsstraffen har han mistet retten til å kjøre i fem år fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere