*Nettavisen* Nyheter.

Gikk i butikken med hagle og kniv

Betjeningen slo alarm da de så at kunden var bevæpnet. Først etter over en time med forhandlinger, ble kvinnen overmannet av politiet.

29.11.03 21:41

Litt før klokken 22 fredag kveld tente kvinnen seg en røyk. Da grep en av politimennene sjansen:

- Han kastet seg framover og fikk lagt henne i bakken, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Bevæpnet politi hadde da vært i dialog med kvinnen i godt over en time. Etter pågripelsen ble hun innlagt på psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Kjøpte mat
Dramaet startet da kvinnen handlet mat på Rundingen mat as på Lund i Kristiansand. En av de ansatte forteller TV 2 Nettavisen at hun brukte svært lang tid da hun skulle betale for seg. Mens kvinnen lette etter lommeboken i vesken, tok hun frem en springkniv, men hun truet ingen med den.

Kort tid etter ankom en drosje kunden hadde fått bestilt. En av de butikkansatte gikk ut og fortalte sjåføren at kvinnen hadde kniv. Sjåføren ringte derfor politiet.

Da kvinnen omsider hadde betalt for maten, møtte hun politifolkene på parkeringsplassen utenfor butikken.

- Da hun så politiet, dro hun frem hagla, sier den ansatte.

Hylte og skrek
Dermed ble hele butikken sperret av, og de ansatte, kundene og en politimann søkte tilflukt på bakrommet i butikken. Flere polititjenestemenn snakket med den bevæpnede kvinnen, som ifølge den ansatte «skrek og hylte» .

Operasjonssjef Toralf Jørgensen sier det var viktig for politiet å være svært forsiktige i forhandlingene med den bevæpnede kvinnen.

- Men etter at vi fikk låst av butikken og sikret området rundt, var hun bare til fare for seg selv og politimennene. Da følte vi at vi kunne ta tiden til hjelp, og det fungerte jo godt, sier han til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.