RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk med på fotokonfrontasjon

Sist oppdatert:
Den antatte Lommemannen fikk et personlig brev fra datteren. I et svakt øyeblikk overtalte politiet ham til å ta bilder til en fotokonfrontasjon.

(iBergen.no) Den siktede 55-åringen skal ikke ha fått mulighet til å rådførte seg med sin advokat Tor Erling Staff i forkant av fotoseansen, skriver VG.

Før fotograferingen ble han bedt om å skifte klær til en t-skjorte, lignende den overgrepsmannen gikk kledt i på overvåkningsbilder politiet tidligere har gått ut med.

- Ville frarådet
Den siktede 55-åringen skal ha vært nedbrutt av innholdet i brevet fra sin datter og det var i dette svake øyeblikket han gikk med på å ta bildene, som kan bli viktige bevis mot ham, skriver avisen.

Staff mener politiet bevisst har manipulert sin klient til å få ham til å si ja til fotograferingen, og at politiet bevisst skjulte sine planer for ham som forsvarer.

- Det er en tilsnikelse på kant med loven. Jeg skulle helt klart vært varslet, og ville da frarådet min klient å la seg avbilde, sier en opprørt Staff til avisen.

- Ikke tvang
Politiet avviser kritikken fra Staff om at 55-åringen var følelsesmessig påvirket da bildet til fotokonfrontasjon ble tatt.

- Vi har ikke tvunget ham i noen ny bildetagning. Dette samtykket den siktede til selv, sier politiadvokat Jorid Kile Berg til avisen.

Bildet til fotokonfrontasjonen ble tatt 15. februar.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere