RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gikk seg fast på vei til hytten

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En mann i 20-årene gikk seg fast på vei til hytten og måtte reddes ned i helikopter natt til lørdag. Terrenget ble for bratt.

Det opplyser operasjonsleder Bente Bygdås ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den unge mannen og en kamerat skulle på hyttetur ved Andalsvatnet på fjellet Andalshatten like ved Brønnøysund fredag kveld. De to la ut på ski, men etter 12 timer måtte den ene innse at han ikke kom seg lenger.

- Vi ble kontaktet av moren som hadde snakket med han på mobil. Sønnen hadde gått seg fast oppe i terrenget og kom seg ikke lenger. Kameraten hadde gått i forveien og var kommet frem til hytten, forteller Bygdås til TV 2 Nettavisen.

Ettersom skigåeren alt hadde gått i 12 timer og var begynt å bli nedkjølt i den kalde natten, ble det ikke tatt noen sjanser. Hovedredningssentralen i Sør-Norge rekvirerte et legehelikopter som fikk hentet ut skigåeren.

- Det var mye snø i fjellet og terrenget var veldig bratt. Så vidt vi vet var han ikke kommet til skade, sier operasjonslederen.

Kameraten som alt var på hytta, ble dermed alene i hytten natt til lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere