RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: TV 2 Nettavisen)

Gikk to år med skulderbrudd

Verken legene eller røngtenbildene oppdaget at skulderskaden til Eivind Vatne var et brudd.

(iBergen.no): Det var i 2004 at 19-åringen gikk til Haukeland universitetssykehus og sjekket seg. To år senere beklager sykehuset tabben.

Først da Vatne begynte på Folkehøgskole i høst, ble skaden oppdaget. Da fant en lærer på skolen ut at skulderproblemene 19-åringen hadde hatt etter en snøbrettulykke i 2004 var et brudd.

Vatne hadde da gått med skaden i venstreskulderen i over to år, melder NRK Hordaland. Armen og skulderen hans har siden den gang vært delvis funksjonshemmet og sterkt redusert.

Etter at han krasjet med kameraten på snøbrett på Voss i mars 2004, ble han sendt til legevakten og Haukeland universitetssykehus. Der gikk han gjennom grundige undersøkelser med røntgenbilder og muskelskanning, før han ble sendt hjem med beskjed om at skaden var en forstuing.

Vatne ble henvist til fysioterapaut, men måtte skaffe seg behandling på egenhånd. To år senere fikk han så vite at han den gang faktisk fikk et muskelbrudd i skulderen, og at muskelen har festet seg på nytt, men på feil plass. Styrken i skulderen er i dag sterkt redusert.

Overlege Ove Fjordnes på ortopedisk klinikk ved Haukeland universitetssykehus beklager sterkt ovenfor 19-åringen, og tror det kan skyldes en administrativ feil at Vatne ikke fikk bedre oppfølging.

- Dersom skaden ikke kan ordnes fordi det ikke ble gjort noe på to år, så syns jeg det er veldig surt. Da vil jeg ha en beklagelse fra sykehuset og en eventuell erstatning, sier Vatne til NRK Hordaland.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere