RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir 24 millioner til hjerte-avdelingen

Foto: tv 2
Sist oppdatert:
Trond Mohn var svært fornøyd med behandlingen faren fikk på hjerteavdelingen før han døde. Nå har Bergens rikeste mann gitt 24 millioner til nytt utstyr.

Trond Mohns far Frank Mohn var hjertesyk før han døde, og fikk svært god behandling av staben på Institutt for indremedisin ved Universitetet og hjerteavdelingen på Haukeland universitetssykehus. Så god behandling at avdelingen nå har fått over 24 millioner kroner til et nytt magnetisk navigasjonsutstyr.

– Professor Ole-Jørgen Ohm og guttene hans tok vekk en såkalt widow-maker på min far. Da vi fikk en henvendelse fra Institutt for indremedisin, var vi derfor med på det, sier Mohn til Bergensavisen.

Mange av de rundt 50.000 paisentene som har hjerteflimmer, vil kunne nyte godt av det nye utstyret til hjerteavdelingen.

– Ved hjelp av dette utstyret vil vi kunne hjelpe pasienter vi ikke har fått til tidligere. Med det nye utstyret vil vi kunne navigere oss gjennom blodårer vi hittil ikke har kunnet gå gjennom, og blant annet åpne blodårer som er tette, forklarer avdelingssjef Jan Erik Nordrehaug ved hjerteavdelingen og professor i medisin til BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere