RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir bort over en million

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Utenriksminister Jonas Gahr Støre gir bort alt han tjener som forfatter.

(SIDE2): I fjor høst ga Støre ut boken «Å gjøre en forskjell».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Boken er ikke en selvbiografi eller memoarbok, det er ikke en katalog over utenrikspolitiske problemstillinger, og heller ikke en pamflett for Arbeiderpartiet eller regjeringen. Dette er politiske refleksjoner bygget på inntrykk fra jobben som utenriksminister, sa Støre i en pressemelding fra Utenriksdepartementet da boken ble lansert.

Da boken ble lansert het det også i pressemeldingen at inntektene som ellers tilfaller forfatter i sin helhet vil gå til Article 19 , en uavhengig internasjonal organisasjon som arbeider for ytringsfrihet og menneskerettigheter. Organisasjonen har hentet sitt navn fra artikkel 19 i Menneskerettighetserklæringen.

Onsdag skriver Cappelen Damm i en pressemelding at Jonas Gahr Støre har tjent over 1.000.0000 kroner på boken, og at han onsdag klokken 14 vil overrekke disse til en ideell organisasjon.

Har tjent millioner
Det har tidligere vært mye fokus i media på at Støre gjennom familieselskapene Femstø og Trestø har tjent millioner.

Kapitalforvaltningsselskapet Femstø hadde i 2007 et ordinært resultat før skatt på drøye millionen, mens 5,6 millioner kroner ble det ordinære resultatet før skatt i Trestø.

Mer om Støres eierskap i disse to selskapene kan du lese hos NA24: Utenriksministeren håver inn millioner

Skattelistene for 2007 viste at Jonas Gahr Støre er regjeringens rikeste med en formue på hele 32,6 millioner kroner. Kombinert med en årsinntekt på 815 718 kroner ga det han en høy plassering på NA24s liste over regjeringens best betalte kvinner og menn.

Hvem som tjente mest i regjeringen i 2007 ser du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere