RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir gavekort til elever uten fravær

Gausdal videregående skole i Oppland tar nye metoder i bruk for å redusere elevenes fravær: Hver måned er alle elever uten fravær med i trekningen av fire gavekort.

– Belønningsordningen er et forsøk på å lage et system som er mer rettferdig og riktig overfor alle elever, sier rektor Erland Sandvik til Oppland fylkeskommunes nettsider, ifølge utdanningsnytt.no.

Han understreker at skolen ikke har uvanlig høyt fravær, men at fravær er en utfordring på alle skoler. Samtidig innfører skolen meldingsbok, der fravær må begrunnes og undertegnes av foresatte eller myndige elever.

– Vi skal trekke ut fire gavekort hver måned. De som har null timer og null dager i fravær blir med i trekningen, forklarer rektoren.

Fylkesopplæringssjef Inge Myklebust er positiv til ordningen.

– Det som er fint med dette, er at det ikke er snakk om straff for fravær, men en ekstra oppmuntring for å møte på skolen hver dag, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere