*Nettavisen* Nyheter.

Gir ikke opp Valla

Foto: Nettavisen/Ole Berthelsen

Lurer du på hvem som er Norges mektigste kvinne? Svaret finner du her.

09.03.07 11:09

Nettavisens kåring av Norges mektigste kvinne endte med både forventede og overraskende valg.

At finansminister og Kristin Halvorsen havnet i tetsjiktet, var ingen overraskelse. 30 prosent av leserne mener SV-lederen er Norges mektigste kvinne.

Halvorsen måtte likevel se seg slått av slått av Frp-formann Siv Jensen. Til tross for at hun verken sitter i regjeringen eller kan briske seg med oljemilliarder, kåret Nettavisens lesere Jensen som Norges mektigste kvinne. 37 prosent av leserne som deltok på vår uformelle nettmåling på Kvinnedagen, mener Jensen er mektigst.

Granskning
Mest overraskende er at Nettavisens lesere ennå ikke har gitt opp Gerd-Liv Valla. Fredag slåss LO-lederen for sitt politiske liv når LO-sekretariatet møtes for å gå gjennom granskningsrapporten etter Yssen-saken.Likevel mener ni prosent av leserne at Valla er Norges mektigste kvinne.

- Det har vært side opp og side ned om Valla og makt. Selv om det er mye bråk, er hun fortsatt leder av LO. Men det er ikke tvil om at hun er svekket, sier vinneren Siv Jensen.

Selv følere hun seg ikke så veldig mektig.

- I en situasjon med flertallsregjering føler man seg ikke særlig mektig. I den grad jeg har makt, må det være gjennom å påvirke samfunnsdebatten, sier hun til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Handlekraft
Jensen mener Kristin Halvorsen har mer makt enn henne selv.

- Hun har større makt enn meg i kraft av å være finansminister i en flertallsregjering. Men det kan ha noe å gjøre med bråket som har vært rundt SV. Det kan bli sett som et uttrykk for lite handlekraft, mener Jensen, sier hun.

Midelfart
På fjerde plass kom kosmetikkdronningen Celina Midelfart, med seks prosent av stemmene. Femteplassen gikk til Erna Solberg, som fikk tre prosent av stemmene.

988 lesere deltok i den uhøytidelige undersøkelsen.

Les hele resultatlisten her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.