RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Christian Grandre

Gir ikke slipp på Kristoffersen

Sist oppdatert:
Like etter at Oslo tingrett i dag løslot Trond Kristoffersen, bestemte Økokrim seg for å påkjære kjennelsen. Dermed blir Kristoffersen sittende inntil videre.

- Vi er uenige i avgjørelsen og mener at Kristoffersen i hvert fall må sitte fengslet til bevisføringen i saken er avsluttet, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til NTB.

Dette betyr at Kristoffersen kan bli sittende i varetekt frem til lagmanssretten kommer med en avgjørelsen i saken.

Ulike betingelser for løslatelse

Oslo tingrett offentliggjorde like før kl 16 torsdag at de ville løslate Finance Credit-gründeren.

Retten har imidlertid satt ulike forutsetninger for løslatelsen. Han har blant annet meldeplikt to ganger i uken, i tillegg til plikt til å møte under hovedforhandlingen. Kristoffersen må levere inn passet, som befinner seg hos Økokrim.

Dessuten har han forbud mot å reise utenlands, samt forbud mot å kontakte noen av vitnene i saken uten tillatelse fra Økokrim.

Vilkårene gjelder i åtte uker, frem til 29. april.

Likt for Stenrud og Kristoffersen

I kjennelsen fra Oslo tingrett heter det at både unndragelsesfaren og bevisforspillelsesfaren er blitt mindre enn da tingretten sist foretok en bred vurdering av vilkårene.

Retten er kommet til at fortsatt varetektsfengsling må anses om et uforholdsmessig inngrep, og at fortsatt fengsling ikke er tilstrekkelig begrunnet

Dessuten påpeker retten at medtiltalte Torgeir Stensrud, som i det vesentlige er tiltalt for det samme som Kristoffersen, har vært løslatt siden 19.01.03. Også Stensrud er tiltalt for bedragerier på til sammen ca 1,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere