RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Gir LO æren for velstanden

Sist oppdatert:
Høyresidens kritikk preller av statsministeren. Stoltenberg gir LO æren for at vi er blant de rikeste og mest konkurransedyktige i verden.

De siste månedene har avisene vært fulle av historier om LO-leder Gerd Liv Valla som ringer Jens Stoltenberg på ferie på Malta for å få gjennom viljen sin i tariffoppgjøret, eller fagforeningsledere som ringer Aps partisekretær Martin Kolberg, hvis de ikke får det møtet de ønsker med en Ap-statsråd.

NA24 - din næringslivsavis.

«Samrøre», roper høyresiden i kor. Selv i regjeringspartiene SV og Sp og internt i LO murres det over LO-leder Gerd Liv Vallas innflytelse over regjeringen, ifølge Dagens Næringsliv.

Men regjeringssjef Jens Stoltenberg lar seg ikke affisere av kritikken. Han mener tvert i mot at Arbeiderpartiets nære forhold til LO er en av grunnene til at Norge er et av verdens beste land å leve i.

- Godt samarbeid
- Vi har et veldig godt samarbeid med LO. Det er jeg glad for og jeg er sikker på at det er en viktig grunn til at Norge, Sverige, Danmark og Finland alltid havner på toppen av lister når det gjelder land det er best å bo i, land som er mest konkurransekraftig og omstillingsdyktige, sier han til NA24.

Stoltenberg har langt på vei rett i at Norge og de nordiske naboene er rike, konkurransedyktige og godt utdannede. Norge er verdens nest rikeste land, med Island, Danmark, Finland og Sverige alle inne på listen over verdens 12 rikeste land.

De nordiske landene er gjengangere på lister over verdens mest velstående, best utdannede, mest innovative eller mest konkurransedyktige. En rapport fra Nordisk Råd viser at konkurransekraften er på topp. Fem av verdens ti mest konkurransedyktige nasjoner er nordiske. Også når det gjelder teknologi og kreativitet er Norden på topp på internasjonale rankinger.

- Viktig bidrag
Finland, Norge, Sverige og Danmark innehar de første fire plassene på listen over de mest kreative land i verden. Tall fra OECD viser at Danmark, Sverige, Finland og Norge er henholdsvis nummer en, tre, fire og fem på listen over land med minst lønnsforskjell mellom folk med høy og lav utdannelse.

- Vi er gode på fordeling og på å skape og grunnen til det er at det som preger disse landene er at vi har hatt sterke sosialdemokratiske partier som har samarbeidet tett med ansvarlige fagbevegelser. Det har vi gjort i alle år. Det har vært kritisert av høyresiden for i alle år, sier Stoltenberg.

- Det har vært et viktig bidrag til å lage Norge og de nordiske land til land som er gode til å skape og å fordele, sier han til svar på den krasse kritikken som har rammet regjeringens tette forhold til LO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere