RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir miljøros til Frp

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet får ros av Naturvernforbundet for ideen om å bygge opp solenergi i Afrika.

- Dette er et godt forslag som vi har foreslått tidligere, sier leder Lars Haltbrekken i Norges Naturvernforbund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Haltbrekken viser til at Danmark har fulgt en slik strategi overfor eget næringsliv siden 2001.

- På den måten har danskene bidratt til å bedre på kvaliteten i utviklingsprosjektene i tråd med Kyoto-avtalen, sier Haltbrekken.

Neste runde
- Dessverre er det nok i seneste laget for Norge å få på plass noe slikt i innværende Kyoto-periode som varer fram til 2012, men det er i høyeste grad relevant å tenke slik for det framtidige klimaregimet, sier Haltbrekken.

- På samme måte som Norge nå bidrar med tre milliarder kroner til bevaring av regnskog burde vi også bidra med store pengebeløp til fornybare energiprosjekter, sier Naturvernforbundets leder.

Haltbrekken kritiserer samtidig Norge for å satse stort på utbygging av vannkraft i den tredje verden.

- En del av disse prosjektene generer også utviklingskvoter, men mange har også betydelige miljømessige negative sider. Og det er usikkert om prosjektene faktisk fører til ekstra utslippskutt, sier Haltbrekken.

For passivt
Mandag tok Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen til orde for at norske myndigheter bør stimulere til å bygge opp norsk solenergi i Afrika framfor bare å kjøpe klimakvoter internasjonalt.

- Solenergi i afrikanske land er eksempelvis å foretrekke framfor passivt kjøpt av klimakvoter fra prosjekter med diskutabel verdi, sa stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen til ANB.

- Jeg er overrasket over at regjeringen ikke har et mer aktivt engasjement på dette området. Når jeg har utfordret miljøvernminister Erik Solheim (SV) på dette i Stortinget, så har han bare lent seg tilbake og pekt på kvotemarkedet. Sånn sett fremstår han som en markedsfundamentalist, sa Solvik-Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere