RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir millioner til Oslo-kulturen

Sist oppdatert:
Oslo Nye Teater får 4,7 millioner ekstra til drift i år. Dermed håper byrådet å hjelpe teatret i dets vanskelige økonomiske situasjon. I alt fordeles 112 millioner kroner i år.

Tidligere i vinter erklærte Oslo Nye Teater at de ville flytte tilbake dukketeateravdelingen fra Trikkestallen på Torshov til sentrum. Begrunnelsen var at det ble for kostbart å ha et eget dukketeater utenfor lokalene i sentrum.

Fredag har «Høyt og lavt med Albert Åberg» premiere på Centralteatret. Med 4,7 millioner kroner ekstra kan de fremtidige dukketeaterforestillingene igjen flyttes til Torshov.

- Meget fornøyd
- Vi hadde bedt om fem millioner og med en knallavslutning på 2004, skal det ikke så store justeringer til, sier direktør for Oslo Nye Teater, Sven Torneberg til TV 2 Nettavisen.

Teatret er veldig fornøyd med de ekstra millionene, og synes også dette skaper troverdighet rundt visjonen om en kulturbystatus i 2011.

- Oslo Nye Teater er byens eget teater som kommunen har et spesielt ansvar for, det er derfor viktig for meg å vite at de har gode rammebetingelser å drive etter, sier byråd for kultur Anette Wiig Bryn.

Styrker museene
112 millioner kroner er fordelt til kulturformål i hovedstaden. En del av kronene skal fortsatt sikre gratis inngang på kommunens museer. Den frie inngangen på museene har vært svært vellykket og økt besøket til flere av dem betrakelig.

Sjøfartsmuseet og Bymuseet styrkes med 300.000 kroner hver, mens Skimuseet får 200.000 kroner mer å rutte med.

Lite til Øya
Oslo har flere kulturfestivaler, hvorav samtidsfestivalen Ultima henter hjem flest kroner med 1.5 millioner kroner i støtte. Til sammenlikning får Øyafestivalen 100.000 kroner, Film fra sør 600.000 kroner og både Oslo jazzfestival og Oslo kammermusikkfestival får 900.000 kroner hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere