RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir opp avskaffelse av fattigdom

Foto: Holm, Morten (Scanpix)
Sist oppdatert:
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) innrømmer at han ikke klarer å redde alle fra fattigdom i Norge.

Lysbakken vil derfor fokusere på å hjelpe barn, skriver Vårt Land.

- Selv om vi lever i verdens rikeste land, så makter vi ikke å løse problemene for alle. Vi makter ikke å gi alle barn mulighetene til et godt liv. Barnefattigdommen mener jeg vi særlig må ta opp kampen mot, sa Lysbakken under en nasjonal konferanse om fattigdom tirsdag.

Skulle fjernes innen 2009

Lysbakkens parti har tidligere lovet velgerne som hjalp SV til regjeringsmakt at fattigdommen i Norge skulle fjernes innen 2009. Det har ikke skjedd. Ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB) har tvert imot fattigdommen blant barn økt fra 3 prosent i treårsperioden 1999-2001 til 8 prosent i 2006-2008. Ifølge SSB er 70.000 barn fattige i Norge.

Generalsekretær Sturla Stålsett i Kirkens Bymisjon tror politikerne er resignerte i kampen mot fattigdom.

- Fattigdom går i arv, det vet vi - fra generasjon til generasjon og fra regjering til regjering, sier Stålsett.

Lysbakken erkjenner overfor Vårt Land at regjeringen må nå ut til flere hvis kampen mot fattigdommen skal lykkes.

- Vi har økt innsatsen mot fattigdom betydelig, i forhold til forrige regjering. Det har hjulpet mange, men vi må fortsatt hjelpe flere. Vi må særlig konsentrere oss om innvandrerbefolkningen, sier Lysbakken.

- Bør gi opp taburettene

SV-retretten får KrF til å reagere. Nå varsler partiet at de vil utfordre regjeringen i statsbudsjettet på en langt sterkere satsing mot fattigdom enn det de rødgrønne har lagt opp til.

- Hvis SV har gitt opp kampen mot fattigdom, bør de komme seg ut av regjering før de mister den siste rest av troverdighet, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten i en pressemelding.

- SV skulle avskaffe fattigdommen da de gikk inn i regjeringen. De ba de fattige om unnskyldning for at de ikke hadde klart det i valgkampen i fjor. Nå sier de at det ikke går, og de stemmer ned KrFs forslag om en nasjonal fattigdomsdugnad. Det er grunn til å spørre om taburettene er så mye verdt for SV, legger han til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere