RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gir opp jakt på mulig drapshjelper

Elizaveta Sytnik
Elizaveta Sytnik (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet i Alta mener det er håpløst å finne ut om Elizaveta G. Sytnik (51) var alene om å drepe sin eksmann.

Etter dommen i Alta tingrett har politiet gått igjennom øksedrapet som skjedde 13. desember 2002, skriver Avisenes nyhetsbyrå.

I et brev til Statsadvokaten i Troms og Finnmark konkluderer politiet med at det ikke er mulig å etterforske om det finnes en andre gjerningsperson. ”Å forsøke dette vil være et slag i luften”, skriver politiet.

Ankesak
Mandag startet ankesaken i Hålogaland lagmannsrett. Sytnik ble dømt til 13 års fengsel for drapet på sin eksmann i Alta 13. desember 2002.

Henry Simonsen ble drept med 40 øksehugg mot kropp og hode. Liket ble pakket i plast, surret med tape og gjemt under en seng.

Sytnik ble pågrepet to dager etter drapet. Da saken startet mandag brukte forsvarer John Christian Elden mye tid på et ukjent fingeravtrykk funnet på tapen.

Bevis
- Dermed er det nokså åpenbart at den annen person har vært på åstedet. Jeg mener det kan reises tvil om hvorvidt min klient overhodet har vært på åstedet. Men hvis vi skulle legge til grunn at hun var det, undrer jeg i så fall på hva som tilsier at det var hun, og ikke en annen, som begikk drapet, sa Elden ifølge VG.

Teknikere på åstedet har funnet kvinnens fingeravtrykk på plasten liket var pakket i. En liten øks, med eksmannens blod på, ble funnet i Sytniks bod. Sytnik mener bevisene er fabrikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere