Gå til sidens hovedinnhold

Giske-støttespillere reagerer kraftig

Fylkesordfører Tore Sandvik og to sentralstyremedlemmer reagerer på at Ap har konkludert i saken mot Trond Giske uten at han skal ha fått komme med tilsvar.

– Det er rystende om det stemmer at Støre har konkludert uten å vente på Trond Giskes tilsvar. Om det stemmer at konklusjonen kun baserer seg på varslernes versjon, er dette i strid med grunnleggende rettsprinsipper, og det gjør at konklusjonen mister troverdighet. Det er ingen av partene tjent med, skriver Trøndelags fylkesordfører Tore Sandvik (Ap) i en tekstmelding til Trønder-Avisa.

Les også: Ap har konkludert i Giske-saken

Torsdag konkluderte Ap med at den avgåtte nestlederen Trond Giske ved flere tilfeller har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. Det skal ifølge Giskes advokater ha skjedd uten at Giske fikk muligheten til å komme med et tilsvar.

Den muligheten burde Giske fått, mener stortingsrepresentant og sentralstyremedlem i Ap, Ingalill Olsen.

– Jeg har også oppfattet det slik at han skulle få gi sitt tilsvar. Det er helt rimelig at han skal få tilsvar, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at Trond Giske har hatt fullt innsyn i alle sakene mot ham og mulighet til å komme med sin versjon.

- Vi tar synspunktene fra Giskes advokater til etterretning. Vi har behandlet sakene i henhold til våre rutiner og retningslinjer. Trond Giske har fått mulighet til å gi sin versjon. Det har han gjort i to møter, og han har hatt mulighet til å gi skriftlig innspill i hele januar. Hans advokater har fått tilgang til all informasjon i varslene og har hatt løpende kontakt med partiets advokat. I tillegg til å gi Giske anledning til tilsvar, har vi vektlagt hensynet til varslerne og behovet for å gi dem en tilbakemelding, sier Støre i et epostsvar til Nettvisen på torsdag, formidlet gjennom kommunikasjonssjef Ingrid Langerud.

Advokatene reagerer: - Giske har ikke fått tilsvar

Aps helsepolitiske talskvinne og sentralstyremedlem Ingvild Kjerkol viser til at Jonas Gahr Støre har forsikret at Trond Giske og de det er varslet mot, skulle få komme med sine tilsvar før det ble konkludert.

– Det er min klare forventning til dem som er satt til å håndtere saken at det blir gjort slik det er beskrevet – at den det varsles mot får komme med sitt tilsvar før man konkluderer. Jeg venter ikke noe annet. Den forventningen tror jeg deles av hele partiorganisasjonen, sier hun.

Aps landsstyre holder førstkommende mandag og tirsdag et ekstraordinært møte på Gardermoen. Der skal varslersakene være et tema.

Les også

Ap-rådgivere utestenges fra landsstyremøte

Kommentarer til denne saken