RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Giske-varsler: - Det har vært noen blytunge uker


FLERE VARSLERSAKER: Ap-nestleder Trond Giske ble onsdag sykmeldt i to nye uker, mens partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng undersøker varslene.
FLERE VARSLERSAKER: Ap-nestleder Trond Giske ble onsdag sykmeldt i to nye uker, mens partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng undersøker varslene.
Sist oppdatert:
- Vi sitter nærmest i skjul, sier en av varslerne mot Ap-nestleder Trond Giske.

En av varslerne, som er ansatt i Arbeiderpartiet, forteller om tøffe uker i tiden etter at varslene kom fram i mediene.

- For oss som varslet har det vært noen blytunge uker. Vi sitter nærmest i skjul, og kjenner på enormt mye usikkerhet rundt hvordan det blir å vende tilbake på jobb. Jeg gruer meg til hva som kommer, hvordan det blir å være på jobb for Arbeiderpartiet igjen, sier kvinnen, som ønsker å være anonym, til Dagbladet.

Kvinnen sier hun lever i frykt for at hennes identitet skal blåses i media.

- Det har vært veldig tøft å varsle, mye tøffere enn jeg hadde trodd. Det er tungt og mørkt å stå i en slik prosess, sier hun, som ikke ønsker å gå inn i detaljene i sitt varsel mot Giske.

Giske, som onsdag ble sykmeldt i to nye uker, sier til avisen via sin rådgiver at han ikke har noen kommentar til saken.

Les også: Giske-beslutning kan trekke ut

Nytt varsel mot flere

Onsdag ble det også kjent at Arbeiderpartiet like før jul mottok et nytt varsel om upassende oppførsel fra flere politikere i partiet. Bekymringsmeldingen kom fra en tidligere ungdomspolitiker til Ap-ledelsen 22. desember, bekrefter Kjersti Stenseng overfor NTB.

Kvinnen skal ha opplevd upassende oppførsel fra flere daværende Ap-topper da hun var medlem av AUF. Episodene, som skjedde da kvinnen var rundt 18 år, skal ligge flere tiår tilbake i tid.

- Det skjedde for veldig lenge siden, sier Stenseng.

Les også: NRK: Flere Ap-topper omtalt i ny bekymringsmelding

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere