Gå til sidens hovedinnhold

- Gissel i eget hjem

En 71 år gammel mann skal angivelig holde en eldre kvinne innesperret i hjemmet, mens han utnytter henne økonomisk.

Politiet i Kongsvinger har opprettet en undersøkelsessak på bakgrunn av avsløringer i fjernsynsdokumentaren «De vergeløse», som ble sendt på TV 2 mandag.

Saken gjelder 71 år gamle John Slemmestad, som har flyttet inn hos 79 år gamle Reidun. Slemmestad sier han hjelper henne, mens slektninger hevder hun blir holdt innesperret og at han utnytter henne økonomisk.

- Slipper ikke inn
- Hun er gissel i sitt eget hjem. Vi slipper ikke inn, og hun har fått hemmelig telefonnummer, sier kvinnens nevø til TV 2 Nyhetene.

Saken har vakt oppsikt i Kongsvinger, og mandag besluttet politiet å se nærmere på påstandene.

Politiet undersøker
- Vi har på bakgrunn av Dokument 2 i går kveld startet en undersøkelsessak for å undersøke om det har foregått noe straffbart eller ikke, sier politiførstebetjent Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politikammer.

Politiet vil nå avhøre Slemmestad og avgjøre om samboerskapet er frivillig. De vil også undersøke påstander om at Reidun blir utnyttet økonomisk.

Føler seg misforstått
Selv føler John Slemmestad seg misforstått.

- Jeg har ikke lagt meg etter Reidun for pengenes skyld, slik slekta tror, sier han til TV 2 Nyhetene. Han sier Reidun ville ha ham som rådgiver fordi hun hadde overformynderiet etter seg.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg