RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gissel i sykelønn-striden

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeidsminister Bjarne Håkon Hanssen advarte mot å endre sykelønnsordningen. - Usant, hevder finansminster Kristin Halvorsen.

Det var Kristin Halvorsen (SV) som i sommer lanserte det betente forslaget om å endre sykleønns-ordningen, skriver VG. Da viste nye anslag for trygde- og sykelønnsutgiftene neste år en sjokkartet ekstraregning på flere milliarder kroner. Hvis ikke rejeringen fant en lønsing ville de ikke ha penger til å oppfylle løfter i Soria Moria-erklæringen.

Hansen advarte
Bjarne Håkon Hanssen (Ap) advarte personlig både Halvorsen og statsminister Jens Stotenberg om endringene – og gjorde det klinkende klart at motstanden fra LO og fagbevegelsen kom til å bli massiv.

Bak kulissene utspilte det seg et sterkt drama, hvor Finansdepartementet spilte en sentral rolle. Byråkratene der skal i en årrekke ha ønsket kutt i sykelønnen. Så sa da også LO-leder Gerd-Liv Valla at «dette er et typisk grep fra Finansdepartementet» da Hansen la fram endringene i syklelønnen forrige tirsdag.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Hanssen til avisen.

- Det er ikke sant. Men det er ikke sånn at jeg kommenterer regjeringens interne diskusjoner, sier Kristin Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere