*Nettavisen* Nyheter.

Gjemte bort lommemann-siktet

Dørene til tingretten ble lukket, og den antatte Lommemannen sluppet inn bakveien. Nå må 55-åringen svare på spørsmål - mot sin vilje.

14.01.08 17:05

FOLLO TINGRETT, SKI (Nettavisen): Den antatte «Lommemannen» befinner seg nå i Follo tingretts lokaler, men møtte ikke i rettssalen da fengslingsmøtet startet klokken 12.30. På denne måten unngikk 55-åringen det enorme presseoppbudet.

Retten har besluttet at siktede må møte i Follo tingrett. Hovedregelen er at siktede møter i fengslingsmøtet dersom retten ikke finner at det foreligger gyldig forfall.

Siktedes forsvarer, advokat Tor Erling Staff, bekrefter overfor Nettavisen at hans klient befinner seg i rettslokalene i Ski.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jørgen Berge

Lukkede dører
Det er et massivt presseoppbud i tingretten. Kort tid etter at fengslingsmøtet startet, ble pressen kastet på dør fordi aktor begjærte lukkede dører - noe også Staff stilte seg bak.

Tingrettsdommer Helge Ståland besluttet etter kort tid å ta begjæringen til følge.

Ståland la vekt på at en rekke barn skal ha blitt utsatt for overgrep og av hensyn til disse føres saken for lukkede dører.

- Ikke bra
Søndag gikk Staff ut og sa at hans klient, som tilbrakte helgen ved Ila fengsel, godtok varetektsfengsling for å slippe å møte mandag.

Mistenkte har så langt ikke avgitt noen politiforklaring, men ifølge Staff erkjenner han ikke straffskyld.

Staff uttalte søndag at «Lommemannen» ikke har det bra nå:

- Jeg er bekymret for hans tilstand, ikke bare psykisk, men hele mennesket. Han er i en form for sjokktilstand og forstår ikke det lille han har orket å ta innover seg i saken. Han er på en måte på siden av seg selv, sa Staff ifølge Bergensavisen.

Staff mener at det ikke er nødvendig at 55-åringen forklarer seg til politiet, fordi det vil kunne utløse et skred av nye anklager mot ham.

Fengslingsmøtet finner sted i Ski mandag klokken 12.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag