OSLO TINGRETT (Nettavisen): Etter at den tidligere polititoppen Eirik Jensen ble pågrepet i februar 2014 utførte politiet flere razziaer på hans kontor, i hans private bolig og i en fritidseiendom i Sverige.

Det ble til sammen funnet ni våpen som ikke var lovlig registrert. Våpnene ble blant annet funnet i en skittentøyskurv, i en madrass på et soverom, i en plastkasse og i et kjøleskap.

Jensen og hasjbaronen Gjermund Cappelen er begge tiltalt for grov narkotikaforbrytelse og grov korrupsjon. I tillegg er Jensen tiltalt for en rekke brudd på våpenloven. Ifølge Spesialenheten har han hatt flere våpen som ikke er registrert, oppbevart dem uforsvarlig i tillegg til å oppbevare ammunisjon uforsvarlig.

Cappelen erkjenner skyld etter tiltalen, mens Jensen nekter straffskyld på de mest alvorlige postene. Nettavisen har tidligere omtalt at han godtar en bot for brudd på våpenloven.

Les også: Cappelen i avhør: Jensen samarbeidet med torpedoer

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan også legge til rette for kryptert kommunikasjon.

Gjemte våpen i madrass

I retten forklarte Jensen at han blant annet hadde flere rifler og pistoler gjemt. Han forklarte også at han hadde gjemt bort ammunisjon hjemme. Det ble også funnet ammunisjon i en skuff på kontoret hans, som bestod av 94 patroner i en glidelåspose.

- Våpnene var forsvarlig oppbevart, eller ikke funksjonelle, ved at de var plomberte, sa Jensen i retten.

- Alle fungerende våpen ble oppbevart i våpenskap. Våpnene ble rullet inn i madrassen fordi det ikke skulle være lett å finne for uvedkommende, for eksempel ved innbrudd.

Fant åtte våpen i razzia

Ett av våpnene, en Brno rifle, ble funnet innrullet i en madrass.

- Dette er et såkalt beredskapsvåpen. Som jeg har sagt tidligere har jeg hatt flere trusler mot meg. Jeg har også hatt personer på gårdsplassen min. Våpenet var ikke ladd, forklarte Jensen.

Han måtte også forklare seg om en Walther pistol som ble funnet fem meter unna sengen.

- Dette er også et beredskapsvåpen som lå i en våpensame med fingeravtrykkutløser, i tillegg til to låser. Det var 50 skudd i pistolen.

I razziaene ble det funnet følgende:

Våpen funnet i bolig:

* en Krag Jørgensen rifle

* en St. Etienne rifle

Våpen funnet på kontoret:

* to Krag Jørgensen rifle

* en Haenel automatrifle

Våpen funnet på fritidseiendom i Sverige:

* en Brno rifle, oppbevart innrullet i madrass på soverom

* en Colt revolver, innrullet i klær i skittentøyskurv på soverom

* en Brevet Nagant revolver, funnet i kjøkkenskap

* en Walther pistol, oppbevart i plastkasse på soverom