RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjengedal slår tilbake

Sist oppdatert:
Politimester Anstein Gjengedal slår tilbake mot politiets kritikere. – Kritikken er urettferdig, sier han til TV 2 Nettavisen.

Søndag kveld var det på ny gjengoppgjør i sentrum av Oslo. To medlemmer av A-gjengen ble skutt i beina, mens fire personer av pakistansk opprinnelse, som har tilknytning til B-gjengen, er mistenkt for å ha avfyrt skuddene.

- Har god oversikt
Politimesteren mener politiet har god oversikt over miljøene, men at det er vanskelig å gardere seg mot hendelser som på søndag. Arbeiderpartiets Jan Bøhler har tidligere tatt til orde for et krafttak mot gjengmiljøene i Oslo, men blir avvist av politiet. De mener de har kontroll på hva som skjer i byen.

- Vi har rimelig god oversikt over disse gjengene, sier Gjengedal.

Hendelsen skjedde på Aker Brygge, og hundrevis av mennesker som deltok på en festival der ble sjokkerte vitner til skuddramaet. Politiet etterlyser engasjement fra det muslimske miljøet i hovedstaden, men får til svar at disse kriminelle elementene slett ikke hører på imamer og andre ledende figurer i dette miljøet.

- Maktesløse
Ikhlaq Khan i stiftelsen WayBack, som tar sikte på å hjelpe ungdommen ut av gjengene, mener politiet slett ikke har den kontrollen over miljøet som de påberoper seg.

- Politiet og politikerne har ikke oversikt, og er maktesløse overfor gjengmiljøene, sier Khan til TV 2 Nyhetene.

Gjengedal gjør det klart at politiet ikke godtar at gjengene herjer som de vil, og at politiet ser på kampene mot skytingen på gatene som en prioritert oppgave.

- Vi gir ikke opp før vi har kommet skytingen på Oslos gater til livs, sier Gjengedal.

Politikerne på sin side mener politiet bør kunne ha bedre kontroll på gjengene, og stiller seg uforstående til at dette skal kunne skje om og om igjen. Den kritikken synes politimester Anstein Gjengedal er urettferdig.

- Oppklarer en rekke saker
- Det synes jeg ikke er rettferdig. Vi oppklarer en rekke saker i dette miljøet, og får sakene inn for rettssystemet. I det siste har det vært noen episoder som vi ikke har kommet til bunns i, men vi kan bare gjøre så mye. Vi er nødt til å ha hjelp av det miljøet disse menneskene ferdes i, men så lenge de skygger banen så snart det er snakk om politi, så gjør det oppklaringen vanskeligere, sier Gjengedal.

Han får delvis støtte av Frps Siv Jensen som mener innvandrermiljøene må rydde opp selv.

- De snakker om moral og ære i innvandrermiljøene, men å sette uskyldige mennesker i fare for å hevne seg på rivaliserende gjenger, synes æresløst, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere