RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjengene overtar

Grønland T-banestasjon er i ferd med å bli gjengenes territorium på kveldstid.

(iOslo.no) Åpenlyst narkosalg, slagsmål, knivstikking og ran. Velkommen til Grønland T-banestasjon.

iOslo.no skrev torsdag om Patrick Karlsen som ble ranet av to forskjellige gjenger på ett minutt ved nedgangen til T-banen.

Rett ved ungdomshus
- Det skal ikke være slik. Vi har et ungdomshus rett ved der, og der kan det være en del ungdommer som er i faresonen, sier stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon til iOslo.no.

Han mener Grønland T-banestasjon, Vaterlandsparken, Grønlandsleiret og strekningen bort til Oslo S er de «verste» i Oslo når det gjelder salg av narkotika.

- Vi er ved Grønland T-banestasjon daglig og pågriper folk. Jevnt og trutt. Hver eneste dag, året rundt, 365 dager i året, pågriper vi ti personer i vår krets for narkotikakriminalitet, sier Stølen.

Naboene reagerer
Etter at iOslo.no skrev om Patrick som ble ranet to ganger, har flere personer som bor i området tatt kontakt og fortalt at det stadig blir verre rundt T-banestasjonen.

«Vi som er beboere i området må leve med dette hver dag, og dessverre ser vi så altfor sjelden at politiet er til stede/kommer og gripe inn. Miljøet får befeste seg mer og mer. Som du selv skriver «De siste månedene er Grønland T-banestasjon blitt et yndet oppholdssted for flere gjenger på opp til 50 personer.»

I tillegg til de nevnte gjengene er det også flere titalls personer (opp mot 60-70 enkelte dager) som åpenlyst står og drikker alkohol og oppholder seg timevis på samme sted. Dette gjelder området på hver sin side av Akerselva. Bare få meter fra området der gjengene oppholder seg.»

- Ta ut noen elementer
- Vi tar publikum og slike henvendelser på alvor. Slik skal vi ikke ha det. Jeg skal ta dette opp med analytikerne våre, og se nærmere på det. Kanskje vi må ta ut noen elementer der borte, for å løse problemet, sier Stølen til iOslo.no.

Han sier at de har flere muligheter til ting de kan gjøre i området, og at de vil se nærmere på det.

- Vi kommer ikke til å gi oss!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere