RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjengprosjektet får mer penger

(Scanpix)
Sist oppdatert:
32 millioner kroner ekstra til Oslo-politiet.

(iOslo.no) I justisdepartementets budsettforslag som ble lagt fram i dag går det fram at Oslo-politiet skal få 32 millioner kroner ekstra.

Blant annet skal gjengprosjektet i Oslo videreføres. Det har vært et spesielt prosjekt rettet mot de kriminelle gjengene i hovedstaden, som framheves i justisbudsjettet:

Pr. september 2007 er det gjennomført 379 væpnede aksjoner mot gjengmiljøet, rundt 500 personer er visitert og 335 er pågrepet. Det foreligger i alt 321 anmeldelser og det er utferdiget 60 forelegg. Det er foretatt beslag av flere hundre kilo narkotika, mer enn 50 våpen og store verdier i form av kontanter, smykker, leiligheter, biler mv. i Norge og i utlandet som resultat av prosjektet. Satsningen på bekjempelse av gjengkriminalitet har også ført til avdekking og oppklaring av straffbare forhold begått av andre enn gjengmedlemmer.

I tillegg nevner man at Oslo-politiet har flere spesielle oppgaver - knyttet blant annet opp til vakthold rundt kongefamilien, Stortinget og regjeringen. I tillegg trekkes Oslo-politiets spesielle rolle når det gjelder etterretning, narkotika- og antiterrorbekjempelse fram.

- Vi ser på budsjettet nå. Vi regner på tallene for å se hva som egentlig ligger i budsjettet, sier Martine Laeng i informasjonsstaben i Oslo politidistrikt.

Hun opplyser at de vil komme med en kommentar senere i dag.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere