RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjennomgår kioskvideo i drapsjakten

Sist oppdatert:
SOGNDAL (TV 2 Nettavisen): Politiet håper overvåkingskameraet i denne kiosken rett ved utestedet der Hedda (19) sist ble sett, skal ha fanget opp viktige spor i drapsjakten. Flere overfall: Tre kvinner angrepet

Kiosken ligger få meter fra utestedet, og er den eneste kiosken som har åpent sent på kvelden i Sogndal sentrum. Dit strømmer studenter og andre ungdommer hver gang det er fest eller konsert på utestedet «Meieriet».

- Vi har stor trafikk når det er fest på «Meieriet», forteller eieren av Narvesen-kiosken, Per-Sverre Moe, til TV 2 Nettavisen.

Har hentet tapene
Alle som er innom kiosken blir filmet av et overvåkningskamera. Dermed kan opptakene inneholde viktige spor for politiet - i jakten på personen som kvalte og drepte Hedda (19).

- Jeg har ringt politiet og tilbudt dem tapene mine. Om det ligger noe interessant der, vet jeg ikke, for jeg har ikke sett på opptakene. Men politiet har allerede vært her og hentet dem, sier Moe.

På tapene er det opptak fra tirsdag morgen til kioskens stengetid onsdag kveld, klokken 23.

Ønsker flere opptak
Politiet bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at de jobber med å samle inn det som er av videoopptak fra Sogndal sentrum.

- Vi har vært kontakt med den type plasser i Sogndal. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere det, sier politiadvokat Knut Broberg ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Blant annet sjekker de overvåkningskameraene ved byens minibanker.

Sist sett ved garderoben
Hedda Karterudseter (19) ble funnet død på gulvet på rommet sitt ved Sogndal Folehøgskule torsdag kveld.

Den siste sikre observasjonen av henne er fra garderoben på «Meieriet», da Hedda hentet jakken sin mellom klokken 01.15 og 01.30 natt til torsdag.

Etter dette er det uklart hva som har skjedd, hvorvidt den 19 år gamle eleven har gått direkte hjem til folkehøgskolen, om hun har gått alene eller om noen kan ha fulgt etter henne på den under en kilometer lange strekningen tilbake til skolen.

Veien er opplyst med gatelys fram til avkjørselen der veien går opp til folkehøgskolen. Derfra er det ganske så mørkt et par hundre meter fram til internatet der Hedda bodde.

Etterlyser vitner
Politiet etterlyser vitner som kan ha observert Hedda på veien hjem fra utestedet.

Så langt er det ingen som har meldt fra til politiet at de har sett mistenkelige personer eller hørt mistenkelige lyder på skolen natten politiet tror 19-åringen ble drept.

Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, har etterforskerne gjort biologiske funn på åstedet. Disse sporene er sendt til videre undersøkelser.

Mandag fortsetter kriminalteknikere arbeidet på åstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere