RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige Forsikring legger ned åtte kontorer i Norge


Konsernsjef Helge Leiro Baastad varsler nedlagte kontorer og 80 millioner kroner i erstatningsavskrivninger relatert til avlingsskader i sommer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Konsernsjef Helge Leiro Baastad varsler nedlagte kontorer og 80 millioner kroner i erstatningsavskrivninger relatert til avlingsskader i sommer. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Omstrukturering og kostnader knyttet til avlingskrisen i sommer gjør at Gjensidige Forsikring setter av 160 millioner kroner. Åtte kontorer legges ned.

– Som et resultat av fortsatt fokus på forbedret distribusjonseffektivitet, vil Gjensidige stenge åtte avdelingskontorer i Norge, med personellreduksjon og opphør av kontrakter for leie av eiendommer, opplyser Gjensidige Forsikring.

Forsikringsselskapet setter av til sammen 80 millioner kroner i tredje kvartal til restruktureringen. Selskapet opplyser at det i tillegg har redusert antall ansatte i Sverige og Danmark.

Får tilbud om ny jobb

– Avsetningene er knyttet til kontorer som er planlagt nedlagt, noe som har vært kommunisert internt og eksternt på de stedene der de åtte kontorene ligger, sier kommunikasjonssjef Øystein Thoresen i Gjensidige Forsikring til E24.

Thoresen sier at de fleste av de ansatte som rammes, vil få tilbud om jobb andre steder.

– Det er ikke noe eksakt antall vi jobber med, men det er ikke snakk om så mange ansatte. Dette er mindre kontorer hvor det typisk kan være to til tre ansatte, sier Thoresen.

Filialene er besluttet stengt som følge av en trend i bank- og finanstjenester de siste årene, med færre kunder som velger å oppsøke lokalkontorene og der mer gjøres på nett og telefon.

Avlingsskader

Gjensidige har i tillegg beregnet at selskapet vil registrere erstatningsavskrivninger på 80 millioner kroner relatert til avlingsskader i løpet av tørkesommeren.

– Det varme og tørre været i sommer har medført betydelige skader på jordbruksavlinger i Norge. Skader på avlinger i Norge knyttet til tørke er i stor grad dekket av den norske regjeringen. Gjensidige dekker imidlertid deler av erstatningen, utover kompensasjonen fra regjeringen, opplyser selskapet.

Det eksakte beløpet er imidlertid fortsatt usikkert ettersom prosessen med statlig kompensasjon er en forutsetning for å videresende fordringer til Gjensidige, og det faktum at regjeringen har satt søknadsfristen til 31. oktober.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere