RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige i tottene på legeforeningen

Sist oppdatert:
Den norske lægeforening refser Gjensidige som de mener bruker skitne triks for å få opplysninger om kunder.

Gjensidige mener at legene som jobber i forsikring også skal ha tilgang til pasientjournaler slik at de selv kan avgjøre hva som er relevant og ikke relevant i forsikringssaker.

Det kommer fram i et brev som selskapet har sendt til en fastlege i forbindelse med en erstatningssak.

Advokat og seksjonssjef Anne Kjersti Befring i Den norske lægeforening mener Gjensidige forsøker å villede fastleger for å få konfidensiell informasjon om kundene til bruk i retten.

- Det er betenkelig at det gis inntrykk av at leger i Gjensidige har en objektiv sakkyndighetsrolle, når det er åpenbart at de først og fremst skal ivareta forsikringsselskapets interesser ved konflikt og uenighet med forsikringstageren/pasienten, sier Befring til Aftenposten.

- Legeforeningen har misforstått dette. Jeg har skrevet under på en taushetsplikt i Gjensidige. Denne personen som er utgangspunktet for mitt brev til legen, er også kunde hos oss, og i den sammenheng har jeg taushetsplikt. Vi trenger en del opplysninger for å kunne gi forsikringstagere riktig erstatning, sier medisinsk direktør Bengt-Lasse Lund i Gjensidige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere