RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjensidige svartelister niåring

Sist oppdatert:
Lese- og skrivevansker gjør forsikringsselskapet svartelister en ni år gammel gutt.

Da guttens familie skulle skifte forsikringsselskap fra IF til Gjensidige måtte de fylle ut helseskjemaer, også for ungene. På ett av skjemaene var det spørsmål om gutten hadde lese- og skrivevansker. Dette har han hatt tidligere og sliter delvis med fremdeles. Familien opplyste derfor om at gutten var under utredning hos PPT (Pedagogisk/psykologisk rådgivningstjeneste).

Da svaret fra Gjensidige kom ble faren til gutten mildt sagt forbauset. Gutten kunne ikke få livsforsikring fordi han hadde vært i kontakt med PPT.

- Jeg var ærlig, og ble streffet for det. I ettertid har jeg tenkt at jeg kunne jo bare gitt blaffen og fått forsikringen uten problemer, sier faren til bt.

Han er nå oppgitt og forbannet over at et forsikringsselskap kan behandle unger slik. Da avslaget kom, tok han straks kontakt med Gjensidige for å be om en forklaring, men svaret forble det samme.

Avdelingsdirektør for personforsikring i Gjensidige, Stein Kjennvold, bekrefter overfor bt at det hender man avviser forsikringskunder med den begrunnelsen som her ble gitt.

Niåringen er nå havnet i ROFF-registeret (register over forsikringssøkere og forsikrede), som er en liste over personer med en eller annen form for anmerkning - det kan ting som går på helse, prisavslag, reservasjon osv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere