RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjerder inn flyene på nytt

Sist oppdatert:
I går avslørte TV 2 hvordan ungdommer enkelt tok seg inn på flyparkeringsområdet på Gardermoen. I kveld ble det satt opp nytt gjerde for å holde inntrengere ute. Se web-TV.

En erfaren sikkerhetsekspert sier at hullene i sikkerheten er så grove og så opplagte at de burde ha blitt oppdaget.

I årevis har Nils Skarning jobbet som sikkerhetsrådgiver i Postbanken. Han har også mange år i Kripos bak seg.

- Sikkerhetshullene er rimelig grove i og med at privatpersoner har klart å komme inn. Dørene burde vært rettet, og gjerdet burde ikke vært konstruert slik at det fungerer som stige. Det burde vært avklart for lenge siden, sier han.

I kveld ble det satt opp et nytt gjerde på Gardermoen.

- Burde brukt profesjonelle
For Skarning er det nesten ikke til å tro at så åpenbare brudd ikke er blitt oppdaget tidligere. Han mener Gardermoen burde ha leid inn profesjonelle tyver.

- Man bruker folk som har vært i bransjen, for eksempel med en bakgrunn fra politi eller militæret, som har litt «skurkeaktige tendenser», og som ser at her er det noe feil, på en måte slik guttene som lagde videoopptaket som ble sendt i går, gjorde, sier han.

Krever skjerping
Både norske og utenlandske flyselskaper reagerer på den manglende sikkerheten som TV 2 Nyhetene har avdekket på Gardermoen.

British Airways er blant selskapene som krever at sikkerheten må skjerpes omgående hvis selskapet skal ha tillit til Norges hovedflyplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere