Gjør endringer i regjeringen

Foto: (Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Statsminister Kjell Magne Bondevik innkaller til pressekonferanse klokken 14.45 der han skal redegjøre for endringer i regjeringen. Se pressekonferansen direkte på web-tv.

08.03.04 14:44

- Pressekonferansen er på Statsministerens kontor, og der vil statsministeren kunngjøre endringer i regjeringssammensetningen, sier statssekretær Gunnar Husan til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke si hvilken eller hvilke statsråder det dreier seg om.

Flere spekulasjoner
Det har i lang tid vært spekulert i at statsministeren ville foreta endringer i regjeringen, men at endringene først ville komme etter at alle de tre samarbeidspartiene hadde gjennomført sine landsmøter.

I og med at Lars Sponheim ligger an til å bli gjenvalgt som Venstre-leder, og det synes klart at Erna Solberg blir ny Høyre-leder, og hun allerede sitter i regjeringen, kan det være at Bondevik nå ikke lenger ser noen grunn til å vente.

De heteste kandidatene
Bondevik-regjeringen er overmoden for omrokeringer, og utskiftninger - ingen regjering etter krigen har sittet like lenge uten et eneste statsrådsskifte.

Blant de heteste kandidatene til å forlate regjeringen, er sosialminister Ingjerd Schou (H), næringsminister Ansgar Gabrielsen (H) og samferdselsminister Torhild Skogsholm (V). Olje- og enerigminister Einar Steensnæs kan også være på vei ut.

Det er også mulig Bondevik ønsker å foreta omrokeringer innad i regjeringen. Det har vært spekulert i at Odd Einar Dørum er «gått lei» av Justisdepartementet, og ønsker seg nye oppgaver. Det kan også være aktuelt for den påtroppende høyredelederen å prøve seg på andre områder enn kommunal- og regionalpolitikk. Børge Brende (H) kan også være moden for å få prøve seg på noe annet enn miljøspørsmål.

TV 2 Nettavisen vil følge pressekonferansen om regjeringskabalen. Se også TV 2-Nyhetenes ekstrasending klokken 14.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag