*Nettavisen* Nyheter.

Gjør narr av Sandberg

Per Sandbergs akevittdrikking er nå blitt humor på Internett.

20.12.06 10:52

Det er NRK Alltid Moro som har publisert det manipulerte bildet som nå spres i en kjedemail på nettet. Bildet stammer fra en innsender som har laget bildet og sendt inn til NRK-redaksjonen.

På bildet har Frps nestformann Per Sandberg en partyhatt på hodet, og foran ham på Stortingets talerstol står det plassert flere flasker med akevitt. På dressjakka har han også fått påsatt et gult smilefjes.

I tilegg er tittelen til Sandberg, som står nederst på tv-skjermen når noen taler i Stortinget, endret fra leder for transport- og kommunikasjonskomiteen til leder for fest- og akevittkomiteen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile: NRK Alltid Morro)


Mobbing og skittkasting

Sandberg ble sykmeldt i slutten av forrige uke etter at det ble kjent at han hadde drukket tre øl og en akevitt før han gikk på talerstolen i en sen debatt i Stortinget.

Han innrømmet selv at han hadde drukket, men avviste at han hadde vært beruset slik VGs kilder på Stortinget hevdet.

- Jeg var ikke full. Hadde jeg følt meg beruset så hadde jeg ikke inntatt salen i det hele tatt, sa Sandberg i et intervju med Nettavisen.

Frp-formann Siv Jensen gikk ut og kritiserte de som hadde tipset VG om saken, og karakteriserte det hele som skittkasting og mobbing av Sandberg.

- Vil være i stand til å le
Siv Jensen mener likevel ikke at de manipulerte bildene av Sandberg er noe å gjøre noe med.

- Det kan man ikke gardere seg mot. Hvis noen finner stor underholdningsverdi i det, så er det ikke noe å gjøre noe med. Det er ytringsfrihet i dette landet, og det er vi for, sier Jensen til Nettavisen.

Hun tror Sandberg selv kan komme til å le av slike bilder.

- Jeg har ikke sett det, men jeg tviler sterkt på at man blir helt oppløst av noe sånt. Jeg tror nesten han, slik jeg kjenner ham, vil være i stand til å le av det selv, sier Jensen.

Per Sandberg har ikke vært tilgjengelig for å kommentere saken overfor Nettavisen onsdag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.