*Nettavisen* Nyheter.

Gjør røykeopprør med SMS

Fredag klokken 22 skal det «lukte røyk på pubene over hele Norge», lover folkene bak en SMS-aksjon mot røykeloven. Hva mener du?

08.11.04 18:08

Med sneipen i den ene hånden og mobilen i den andre slår røykerne nå tilbake mot røykeloven.

Via SMS-meldinger som har fløyet frem og tilbake over hele landet har det de siste dagene blitt manet til kamp mot de strenge reglene.

Fredag kveld er tidspunktet da landets puber og serveringssteder skal inntas med røyken høyt hevet, skriver Bergensavisen.

«Nå kupper vi røykelova!!! Vi verner om trivsel og arbeidsplasser! Ser verdier og livskvaliteter Høybråten ikke ser. Gå til stampuben din og tenn røyken din fredag 12.11.04 kl 2200 presis!!! Send meldingen videre til alle kontaktene dine! Det skal lukte røyk på pubene over hele Norge fra 12.11 kl 2200!!»

Slik lyder kjedemeldingen som har nådd mange mobiltelefoner de siste dagene. Det er ikke kjent hvem som startet SMS-kampanjen.

– Vi røykere har funnet oss i tyranniet altfor lenge! Nå er det på tide at vi viser hvem vi er og gjør opprør, sier Ingrid Næss (22) til Bergensavisen. Hun lover å følge oppfordringen i SMS-meldingen førstkommende fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.