RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjorde sitt fornødne på synagoge

Sist oppdatert:
En ung mann knuste to ruter på synagogen og gjorde sitt fornødne etterpå.

Hendelsen fant sted lørdag i 19-tiden, da en ung mann gikk forbi synagogen i Oslo.

Se mer om denne saken i TV 2 Nyhetene klokka 18.30

Han gikk til naboen og fant en stein som han puttet i lomma, og gikk tilbake til synagogen og kastet steinen på en rute så den knuste. Så gikk han tilbake til naboen og hentet enda en stein, og knuste enda en rute på synagogen.

Deretter satte han seg ned på trappa og gjorde sitt fornødne der. Det hele ble tapet på synagogens overvåkningskamera.

Hendelsen ble umiddelbart meldt til politiet.

Da politiet kom til stedet, var mannen forsvunnet, opplyser Knut Rykhus, politioverbetjent ved etteforskningsavsnittet ved Sentrum politistasjon, til Aftenposten.no.

- Det ble holdt gudstjeneste like etterpå, og det er klart vi reagerer på det som skjedde, sier forstander for Det Mosaiske Trosamfund i Oslo, Anne Sender, til TV 2 Nettavisen onsdag ettermiddag. Hun tror hendelsen kan bygge på situasjonen i Midtøsten.

- Sannsynligheten for det er stor. Men at noen kan uttrykke seg på denne måten, det er helt uakseptabelt, sier Sender til TV 2 Nettavisen onsdag.

Etter lørdagens hendelse har Det Mosaiske Trossamfund uttrykt ønske om ekstra beskyttelse av synagogen i en tid hvor jøder i Norge føler seg spesielt utsatt. Justisdepartementet har ifølge Sender lovet ekstra beskyttelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere