RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (SCANPIX)

Gjøvikbanen forblir stengt

Sist oppdatert:
Flomvann har skylt ut massene under sporet. Forblir stengt til neste uke.

Gjøvikbanen mellom Jaren og Gjøvik stengte ved 20-tiden torsdag kveld, og vil forbli stengt en god stund til. Inntil videre er det satt opp alternativ transport.

- Det som er helt sikkert er at den ikke åpnes før helgen. Den forblir nok stengt et stykke utover neste uke, sier informasjonsvakt Harry Korslund ved Jernbaneverket til Nettavisen fredag ettermiddag.

Masser ble vasket ut
Årsaken til at banen er stengt er utvasking av masser under sporet ved Nygard stasjon.

- Det er siste stasjon før du kommer til Gjøvik fra Oslo. Der fikk vi melding i går kveld om at de ville begynne å ordne opp i det. Men etter nærmere vurdering fant de ut at her må vi få tak i geoteknisk kompetanse. Det innebærer at situasjonen der er som i går. Banen er stengt mellom Jaren og Gjøvik. På den strekningen er det satt inn buss for tog, sier Korslund.

Fredag morgen sendte Jernbaneverket bud på eksperter som skulle se nærmere på området.

- Det er veldig omfattende jobb. Der massen er skylt vekk må vi skifte ut alt fra bunnen av. Det må vi gjøre av sikkerhetsmessige årsaker, så banen er stabil nok, sier Korslund.

Vestfoldbanen åpnet igjen

Fredag morgen ble også Vestfoldbanen stengt, etter at Jernbaneverket ved 05-tiden at det manglet 10 centimeter av skinnegangen etter et skinnebrudd ved Oklungen stasjon mellom Larvik og Porsgrunn.

Men fredag ettermiddag melder Jernbaneverket at Vestfoldbanen er utbedret og gjenåpnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere