*Nettavisen* Nyheter.

Glamourbildene kostet henne jobben

Foto: (Privat/Anita Noremsaune)

Sjefen likte ikke Stine Maries glamourbilder og sa henne opp. Men modellen gikk til rettssak og vant.

22.10.10 21:54

- Jeg gidder ikke å bli tråkka på lenger. Noen mennesker tror de kan behandle andre som de vil, sier trebarnsmor og glamourmodell Stine Marie Bringsli. Nå har hun vunnet søksmålet mot ISS Personalhuset Bemanning AS i Oslo tingrett.

28 år gamle Stine Marie Bringsli er kjent som glamourmodell og habil pokerspiller. Siden mars i år har hun vært i konflikt med selskapet, og årsaken er trebarnsmorens modellhobby.

Bringsli er glamourmodell. Side3 har tidligere omtalt modellen som også er en svært habil pokerspiller. I tillegg til en pen kropp kan hun skilte med en tredjeplass i EM i poker.

Les: - Spiller på babe-imaget

Og det var nettopp det som gjorde at hun ikke fikk jobben. Før Bringsli fikk muligheten til å starte hadde sjefen i selskapet hun skulle jobbe for googlet henne på nett og funnet puppebildene. Dermed fikk hun en telefon fra Personalhuset med beskjed om at hennes tjenester ikke lenger var ønsket.

«Det ble opplyst at årsaken til at hun likevel ikke kunne tiltre var at EMO hadde googlet henne og funnet bilder av henne på internett hvor hun var lettkledd.» står det i retten.

Usaklig oppsigelse
Oslo tingrett konkluderer med at Bringsli skulle hatt lønn, og at hun også ble usaklig oppsagt av Personalhuset.

«Personalhuset har anført at oppsigelsen var saklig og at Personalhuset har saklig grunn til å avslutte et arbeidsforhold når en kunde nekter en utleid arbeidstaker å tiltre oppdraget, fordi det da ikke lenger er grunnlag for å sysselsette arbeidstakeren. Forholdet er således begrunnet i virksomhetens behov. Dette påstandsgrunnlaget kan ikke føre fram. Som retten har fremholdt over er det sikker rett at en utleievikar har krav på fast ansettelse i vikarbyrået, dersom vikarbyrået har et fast og løpende behov for arbeidskraften.» står det i dommen.

- Forsiktig med å dømme
- Folk må få lov til å gjøre ting i fritiden sin. Hadde det vært snakk om pornografiske bilder så kunne jeg ha forstått det, men dette er altså bilder der jeg ikke viser puppene engang, sier Bringsli.

Hun opplever at eldre konservative sjefer i Personalhuset kastet sin moralske dom og fratok henne jobben.

- Man skal være forsiktig med å dømme folk. Selv om jeg er glamourmodell så betyr ikke det at jeg er dum. Jeg har en tredjeplass fra EM i poker så jeg må ha litt i hodet, sier Bringsli.

Ble googlet av sjefen
Det hele startet i mars 2010 da Bringsli fikk ny jobb som resepsjonist i selskapet EMO gjennom bemanningsselskapet Personalhuset. Hun sa opp den gamle jobben, men før hun fikk sjansen til å begynne i den nye ringte Personalhuset og fortalte at hun likevel ikke fikk jobben. Årsaken var at sjefen hadde googlet henne og funnet lettkledte bilder av henne på internett.

- Vi skulle ha fulgt opp bedre

ISS Personalhuset Bemanning AS tar dommen til etterretning og innrømmer at de skulle ha fulgt opp Stine Marie Bringsli bedre når selskapet EMO valgte å ikke ha henne som resepsjonist.

- Det som er viktig å få fram er at når man er ansatt i et bemanningsselskap som oss, så har man ikke jobb hos en en spesifikk oppdragsgiver. Hun fikk en arbeidskontrakt med Personalhuset, og da må man være forberedt på å ta jobber hos ulike oppdragsgivere, sier Lisbeth Fransplass og fortsetter.

- Når slike situasjoner oppstår så er det viktig at vi ivaretar vårt arbeidsgiveransvar bedre. Her skulle vår oppfølging vært bedre. Vi skulle ha gitt en tettere oppføling med en ansatt i en vanskelig situasjon, sier Fransplass.

- Jeg sto da uten jobb og lønn. Jeg fikk ikke penger fra NAV for jeg hadde jo sagt opp den gamle jobben min, forteller Bringsli. Hun kontaktet selskapet gjennom advokat og ba om å få stå i jobben med lønn. Selskapet svarte først etter tre uker. Da kom tilbudet om nye jobber som lagerarbeider og buffetvert - to typer jobber som var milevis fra resepsjonsjobben Bringsli hadde søkt på.

Noen dager etter fikk hun imidlertid tilbud som kundebehandler og selger. Bringsli ønsket ikke denne jobben. Istedenfor saksøkte hun Personalhuset med krav om lønn fra 30. mars 2010. I juli var Bringsli i ny jobb, men fra mars til juni har hun nesten ikke hatt inntekt. I retten erkjente sjefen i Personalhuset for første gang at de hadde en lønnsforpliktelse overfor Bringsli. Dette var en rettighet som arbeidsgiverens representant overfor Bringsli tydeligvis ikke hadde vært kjent med.

I Oslo tingrett ble Bringsli tilkjent lønn for de tre ukene, samt oppreisning og dekning av saksomkostninger.

Nettavisen har så langt fredag ikke lykkes i å komme i kontakt med noen i Personalhuset som ønsker å uttale seg om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.