RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glatte veier i flere fylker

E39 ved Fidjane i Kristiansand onsdag morgen. Agder-politiet advarer for glatte veier.
E39 ved Fidjane i Kristiansand onsdag morgen. Agder-politiet advarer for glatte veier. Foto: Webkamera (Statens vegvesen)
Sist oppdatert:
Meteorologene og politiet advarer for vanskelige kjøreforhold.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for Agder-fylkene, Vestfold, Telemark, Buskerud, Østfold, Oslo og Akershus for vanskelige kjøreforhold onsdag.

Se obs-varsel på yr.no

Det er vanskelige kjøreforhold og glatte veier i flere fylker i Sør-Norge onsdag morgen.

- Fra onsdag morgen til utpå onsdag ettermiddag fare for regn som fryser på bakken. Vanskelige kjøreforhold og lokale forsinkelser, lyder varselet.

- Vi har observert regn som fryser på bakken på Sørlandet. Nå flytter det seg mot Telemark og vi regner med at det når Oslo og Akershus rundt lunsjtider, sier Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NTB.

- Veien kan være grei mange steder, og så kommer du rundt en sving og der er det klink is, sier meteorologen.

- Vi har mannskap ute som gjør tiltak. Husk, kjør etter forholdene og vis hensyn, skriver Vegtrafikksentralen Sør på Twitter.

- Melding om glatte veier flere steder. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig og å holde god avstand, heter det i en melding fra politiets operasjonssentral i Kristiansand onsdag morgen.

Sjekk trafikkmeldinger på vegvesen.no

Les også: Sjåførene satt fire døgn i vogntog - nå har de fått uventet hjelp

Obs-varselet gjelder i ytre strøk, det vil si verken høyt i fjellet eller nord for Gardermoen, men det kan likevel være glatt. Onsdag morgen meldte politiet om utforkjørsler og glatte veier både i Trøndelag, Møre og Romsdal og Buskerud, oppsummerer NTB.

Vestfoldbanen var onsdag morgen stengt for togtrafikk mellom Larvik og Tønsberg etter at en person ble påkjørt av toget mellom Sandefjord og Stokke, melder Tønsberg Blad.

Vedkommende døde av skadene. Ved 08.30-tiden var det igjen normal trafikk på strekningen, men med noe forsinkelser.

Les også: Person påkjørt av toget i Vestfold

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere