RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glem hele selvangivelsen!

Sist oppdatert:
I år slipper du å levere selvangivelsen - om du ikke har noen endringer som skal gjøres.

(iBergen.no) Det er spennende dager i mange norske hjem. Selvangivelsen er underveis og mange håper å få noen ekstra kroner til ferien eller kanskje til å pusse opp kjøkkenet for.

For å ta det først, selvangivelsen havner i postkassen din mellom 3. og 9. april. Den skal leveres senest 30. april.

Så til det andre. Du slipper faktisk å bekymre deg for leveringsdatoen om du ikke har noen endringer som må gjøres. Dette er nytt av året.

- Det er viktig at du kontrollerer om det er noe som mangler eller om det må gjøres endringer. Leverer en ikke, betraktes de forhåndsutfylte opplysningene som korrekte, sier Informasjonsdirektør i Skatteetaten Lise Halvorsen til iBergen.no.

For sikkerhetsskyld
Du kan ikke benytte deg av ordningen med leveringsfritak dersom du:
* Har endringer
* Har plikt til å dokumentere poster i selvangivelsen
* Har plikt til å sende inn egne skjema som vedlegg til selvangivelsen
* Hvis korrigert selvangivelse ikke er levert innen leveringsfristens utløp, anses du for å ha godkjent innholdet og levert selvangivelse med de forhåndsutfylte opplysningene.

Skatteytere har fremdeles ansvaret for at de opplysningene som blir lagt til grunn ved likningen er riktige. Dette betyr at skattebetalere fremdeles kan bli ilagt tilleggsskatt dersom de ikke har korrigert eller har gitt uriktige eller ufullstendige opplysninger som har ført til, eller kunne ha ført til, at skatten blir satt for lavt.

Har du ingen endringer, men likevel ønsker å levere selvangivelse, kan du levere på skatteetaten.no, på telefon eller SMS.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere