Gå til sidens hovedinnhold

Glem solkrem i påsken

Værutsiktene for påsken er heller dystre, men det er håp om solglimt enkelte steder.

Meteorolog Camilla Albertsen i Storm Weather Center forteller at været i palmehelgen og utover i påskeuken blir langt fra noe å skryte av.

Tidlig påske betyr også svak UV-stråling. Det gjør at du ikke trenger å tenke på solkrem i påskeferien i år. Kreftforeningen og Meteorologisk institutt skriver på hjemmesidene sine at det kun er på høyfjellet i Sør-Norge du burde passe på å smøre deg. Og de triste værutsiktene gir enda mindre grunn til å pakke solkrem i tursekken.

- Svak lavtrykksaktivitet vil føre til at det blir ustabilt vær gjennom palmehelgen. I Sør-Norge blir det nok skiftende vær med regn enkelte steder, sier Albertsen.

Sjekk været der du bor med Nettavisens SUPERSØK

Stusslig
- Lørdag blir det stort sett fint i Nord-Norge, men søndag kommer det nedbør dit også. Den vil for det meste komme som snø, sier hun.

Dermed har dessverre ikke prognosene endret seg stort siden Nettavisen skrev om en våt og grå start på påsken forrige uke.

Albertsen sier at det været vil fortsette utover påskeuken.

- Dette er langt fram i tid og dermed vanskelig å si sikkert, men det ser ikke ut som det blir noe kjempevær utover i uken heller. Det kommer flere svake lavtrykk fra Island og østover inn mot våre områder som kan føre med seg litt nedbør, sier meteorologen.

Lavtrykksdominert
De som skal tilbringe påskeferien Østafjells, kan være litt mer optimistiske enn hytteturister ellers i landet.

- Jeg er usikker på nøyaktig hvor i landet det blir best og hvor det blir verst, men siden lavtrykket kommer fra vest er det områdene fra Nordland og sørover langs Vestlandet som ligger mest utsatt til for å få mest nedbør. Men dette avhenger helt av banen lavtrykkene vil følge. Østafjells ligger i le, så der kan det bli mindre lavtrykk. Men hvis lavtrykkene går langt nok sør, må man belage seg på litt nedbør der også, sier Storm-meteorologen.

Påskesolen kan dukke opp nå og da, men Albertsen vil ikke gi for store forhåpninger.

- Generelt ser det ut til at uken blir lavtrykksdominert, men det vil ikke være så veldig kraftig. Det blir litt kaldere utover i uken, og i fjellet vil nedbøren komme som snø. Men det vil fortsatt være så mildt at det blir regn ved kysten. Hvordan skydekket blir, er for tidlig å si noe om, men i og med at det blir lavtrykk, kan det nok bli varierende, sier hun.

Ustabilt
Været denne uken blir gradvis bedre mot palmehelgen.

- Lavtrykket vil holde seg over Skandinavia fram til helgen. Det betyr noe ustabilt vær i Sør-Norge, og perioder med nedbør, men ingen store mengder. Vindforholdene vil variere. Det blir hovedsakelig bris, men torsdag kan det komme opp i liten kuling langs Vestlandskysten. Det er ikke fare for voldsomt uvær denne uken. Lavtrykket blir svekket gradvis mot helgen, sier Albertsen.

Nord-Norge får det fineste været fram til helgen. Der blir det oppholdsvær og perioder med sol.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar