RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Glemte bort lokal bombehund

Sist oppdatert:
Politiet ventet sju timer på en bombehund fra Oslo, da de fryktet for en bombe på St. Olavs hospital i Trondheim. Hadde de brukt den lokale bombehunden, kunne dramaet vært over seks timer tidligere.

Bombehunden fra Oslo lot vente på seg da politiet søndag fryktet at en bombe hadde blitt plassert på St. Olavs hospital i Trondheim.

Først etter sju timer var den spesialtrente hunden fra Oslo på plass. Forsvaret har bombehunder i området, men ble aldri bedt om å bistå.

- En av de beste
Lexi er en av de dyktigste bombehundene Forsvaret disponerer i Sør-Trøndelag. Hun ville snart ha kunnet avsløre at det ikke var sprengstoff i skoesken politiet kom over ved St. Olavs Hospital søndag.

- Gitt kapasiteten vi hadde og flyvær med Seaking-helikopter kunne vi vært i Trondheim på under en time, sier Major ved sjefbasesettet Ørland hovedflystasjon, Tore Sem Ørland, til TV 2 Nyhetene.

Langt drama
Men det fikk ikke Lexi anledning til. For da katastrofealarmen gikk ved St. Olavs Hospital litt over syv søndag morgen valgte politiet i Trondheim isteden å hente bombehunden Aron, helt fra Oslo.

Dermed pågikk dramaet i 6 timer lenger enn nødvendig.

Politiet i Trondheim var ikke tilgjengelig for kommentar mandag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere