*Nettavisen* Nyheter.

Glemte bort lokal bombehund

Politiet ventet sju timer på en bombehund fra Oslo, da de fryktet for en bombe på St. Olavs hospital i Trondheim. Hadde de brukt den lokale bombehunden, kunne dramaet vært over seks timer tidligere.

02.01.06 11:02

Bombehunden fra Oslo lot vente på seg da politiet søndag fryktet at en bombe hadde blitt plassert på St. Olavs hospital i Trondheim.

Først etter sju timer var den spesialtrente hunden fra Oslo på plass. Forsvaret har bombehunder i området, men ble aldri bedt om å bistå.

- En av de beste
Lexi er en av de dyktigste bombehundene Forsvaret disponerer i Sør-Trøndelag. Hun ville snart ha kunnet avsløre at det ikke var sprengstoff i skoesken politiet kom over ved St. Olavs Hospital søndag.

- Gitt kapasiteten vi hadde og flyvær med Seaking-helikopter kunne vi vært i Trondheim på under en time, sier Major ved sjefbasesettet Ørland hovedflystasjon, Tore Sem Ørland, til TV 2 Nyhetene.

Langt drama
Men det fikk ikke Lexi anledning til. For da katastrofealarmen gikk ved St. Olavs Hospital litt over syv søndag morgen valgte politiet i Trondheim isteden å hente bombehunden Aron, helt fra Oslo.

Dermed pågikk dramaet i 6 timer lenger enn nødvendig.

Politiet i Trondheim var ikke tilgjengelig for kommentar mandag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag