*Nettavisen* Nyheter.

Glemte haste-blod

Foto: TV 2

Hastepakken med blod til Haukeland universitetssykehus ble låst inne på et lager og glemt.

13.02.06 15:06

Neste dag kom budfirmaet Jetpak med blodet til Haukeland sykehus, men da var blodet ødelagt. Ifølge VG krever blodbanken ved Ullevål universitetssykehus 14.720 kroner i erstatning fra Jetpak for det ødelagte blodet.

I fraktbrevet ble det oppgitt av pakken skulle leveres senest klokken 1.50 den 11. januar, samtidig som at det ble merket som høyprioritet. Dette ble ikke registrert av Jetpak, og pakken ble låst inne på ett lager på Bergen lufthavn Flesland over natten.

- Hele forutsetningen for å inngå en avtale om forsendelse av livsviktige blodprodukter på denne måten, er selvfølgelig at oppdraget håndteres slik vi avtaler, forteller avdelingsleder ved Blodbanken i Oslo, Unni Bergerud til VG.

Lignende episoder har tidligere skjedd, blant annet i 2000. Den gang ble det skrevet ett brev til Jetpak og blodbankene om at dersom man bestiller hasteoppdrag om kvelden eller natten, skal Jetpak garantere levering.

Jetpak har så langt erstattet fraktkostnadene og den skadde varen etter gjeldene flyfraktregler, men ikke etter kravet fra Blodbanken. Ifølge kommersiell direktør i Jetpak er ikke blodet forsikret, slik at kravet fra Blodbanken i Oslo ikke kan innfries.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.