*Nettavisen* Nyheter.

Glitrende skiføre til fjells

Årets første sommerdag, til tross: Det er fortsatt mange fjell og daler som lokker med glitrende skiføre. Slik blir helgeværet.

14.04.05 12:30

- Ifølge almanakken er det årets første sommerdag 14. april, sier meteorolog Roar Inge Hansen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Lumskt vær
Men all erfaring tilsier at været på denne tiden av året er heller ustabilt.

- Det kan bli både frostnetter og snø til langt ut i mai, selv om vi kan kjenne glimt av sommeren når sola har fått varmet opp noen timer, sier Hansen.

Landet over er det varmere i år enn tidligere. Siden slutten av mars, har vi hatt det nokså mildt, ifølge Storm-meteorologen.

Her er snøen
En gladnyhet til alle skifantaster er følgende snø-rapporter: Tromsø har 66 cm nysnø, på Finnmarksvidda er det mellom 40 og 80 cm, mens litt lenger sør i Nordland, ved Fiplingvatnet, er det nesten to meter snø fortsatt.

Ved Dombås-traktene, nærmere bestemt på Lesjaskog, er det målt 84 cm snø, og ved Bjorli enda mer. I Oppdal er det cirka en halvmeter snø, mens Geilo har 35 cm i dag.

Deilig utevær
Det er ventet en høytrykksoppbygging i løpet av helgen, som trolig vil gi fint vær i hele landet, ifølge Hansen.

Sommertemperaturene lar vente litt på seg, men temperaturen kan krype opp mot 10-14 grader på dagen – så på en deilig takterrasse kan du nyte en forsmak på sommeren!

Sjekk været der du bor her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag