*Nettavisen* Nyheter.

Glitrende skiføre til fjells

Årets første sommerdag, til tross: Det er fortsatt mange fjell og daler som lokker med glitrende skiføre. Slik blir helgeværet.

14.04.05 12:30

- Ifølge almanakken er det årets første sommerdag 14. april, sier meteorolog Roar Inge Hansen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Lumskt vær
Men all erfaring tilsier at været på denne tiden av året er heller ustabilt.

- Det kan bli både frostnetter og snø til langt ut i mai, selv om vi kan kjenne glimt av sommeren når sola har fått varmet opp noen timer, sier Hansen.

Landet over er det varmere i år enn tidligere. Siden slutten av mars, har vi hatt det nokså mildt, ifølge Storm-meteorologen.

Her er snøen
En gladnyhet til alle skifantaster er følgende snø-rapporter: Tromsø har 66 cm nysnø, på Finnmarksvidda er det mellom 40 og 80 cm, mens litt lenger sør i Nordland, ved Fiplingvatnet, er det nesten to meter snø fortsatt.

Ved Dombås-traktene, nærmere bestemt på Lesjaskog, er det målt 84 cm snø, og ved Bjorli enda mer. I Oppdal er det cirka en halvmeter snø, mens Geilo har 35 cm i dag.

Deilig utevær
Det er ventet en høytrykksoppbygging i løpet av helgen, som trolig vil gi fint vær i hele landet, ifølge Hansen.

Sommertemperaturene lar vente litt på seg, men temperaturen kan krype opp mot 10-14 grader på dagen – så på en deilig takterrasse kan du nyte en forsmak på sommeren!

Sjekk været der du bor her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.