*Nettavisen* Nyheter.

Glovarme bankkort i julerushet

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Akkurat i det de siste julegavene skulle handles inn, fikk landets største bank trøbbel. Men nå går kortene varme rundt om i landet.

22.12.06 16:15

Det er to dager til julaften og de som ennå ikke har handlet alle julegavene stresser rundt på jakt etter det riktige smykket til kona, den skarpeste kniven til den kokkeglade mannen eller det mest populære spillet til ungene.

NA24 - din næringslivsavis

Driftstrøbbel
Midt i det siste julerushet, fikk DnB NOR trøbbel med minibankene.

- Vi har hatt et driftsavbrudd i minibankene, men alt skal virke som normalt nå, sier Marit Giske i DnB NOR til NA24.

Ifølge henne førte dette først og fremst til at saldoopplysninger ikke kom frem som de skulle, noe som også ga kunder problemer med å ta ut penger i minibank.

Drar kortene varme
Men kun to døgn før julefreden senker seg og sølvguttene skjerper sølvstrupene, er norske bankkort i ferd med å gå glovarme.

- Hos oss går det så det griner. Her funker alt og alle betalingsterminaler går, sier Stein-Arne Tjore, informasjonssjef i BBS til NA24.

- Vi tar unna rundt 150 transaksjoner i sekundet og det er før folk har sluttet på jobb, så her kan det umulig være noen feil, legger han til.

Tidligere i desember ble det registrert rekord i bankkortbruken. Fredag i forrige uke ble det all time high og den gamle rekorden fra lille julaften i fjor ble slått. Da ble det meldt om rundt 3.859.000 transaksjoner. Aldri før har Bankenes Betalingssentral registrert så høyt kortbruk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.