RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God børsdag for Fredriksen

Foto: Svein Erik Furulund (Aftenposten)
Sist oppdatert:
Selskapene til John Fredriksen har en feiende flott dag på Oslo Børs. Både Frontline og Golar fosser frem, og er høyt oppe torsdag.

Frontline stiger pent på Oslo Børs torsdag. Aksjen er opp 4,36 prosent til 203,50 kroner. Også gassrederiet Golat LNG er opp, med 0,24 prosent.

Onsdag besluttet OPEC å redusere oljeproduksjonen. Det gir lavere tilbud av olje, noe som oftest gir et løft i markedet for oljerelaterte aksjer. I USA steg både oljeselskaper og oljeserviceselskaper onsdag.

Torsdag formiddag ble det imidlertid kjent at Norge ikke har planer om å dempe oljeprodusjonen.

Hydro ligger nest øverst på omsetningslisten med aksjer for 506 millioner kroner. Selskapet begynte dagen i pluss, men endte ned 0,58 prosent til 429,50 kroner. Statoil hang seg på nedturen, og sank med 0,60 prosent.

Telenor topper omsetningslisten, med en omsetning på 519 millioner kroner. Aksjekursen er imidlertid ned 0,42 prosent. Det så tidligere på dagen ut til at nyheten om at den svenske telekom-giganten Ericsson har meldt om bedre inntjeningen enn ventet. Men pilene snudde for Telenor etter klokken elleve i formiddag.

Aker Kværner-emisjonen meldes å være fulltegnet. Aksjekursen blir fastsatt i den nedre delen av intervallet på 130 til 155 kroner per aksje. Det kan tyde på at interessen i investormarkedet har vært labrere enn selskapet hadde håpet på.

Det har vært mange skriverier og spekulasjoner rundt aksjekursen i løpet av dagen, ettersom det i morgentimene ble meldt i media at prisen skulle ende opp i den øvre delene av intervallet.

Profesjonelle investorer har frist til å tegne seg i milliardemisjonen ut dagen i dag. Fredag blir første noteringsdag for nye Aker Kværner. Kværner går på en smell, og er ned 1,37 prosent.

Blant torsdagens tapere er DnBNOR og Tomra. Selskapene er ned henholdsvis 1,11 prosent og 1,44 prosent

Oslo Børs begynte dagen med en aldri så liten opptur, men endte ned 0,16 prosent. Hovedindeksen stoppet på 193,45 poeng. Nedgangen kan skyldes at første kvartal i 2004 ble avsluttet med røde tall på børsen i USA.

Det er 62 selskaper som går ned, mens 39 går opp. Det ble omsatt aksjer for 2,8 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere