RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God flyt i juletrafikken

Sist oppdatert:
Juletrafikken i hele landet går nå som normalt etter at riksvei 15 over Strynefjellet åpnet i dag. Det meldes ikke om noe forsinkelser i juletrafikken.

Riksvei 15 over Strynefjellet var den største flaskehalsen i juletrafikken fredag morgen. Årsaken til stengningen var rasfare.

- Litt over klokken 10 åpnet veien igjen, sier Mats Carlson ved Statens vegvesen vegtrafikksentralen til TV 2 Nettavisen.

Han opplyser om en god dag for juletrafikken.

- På grunn av dårlig vær går det litt sent både der og ved andre fjelloverganger, sier Wenche Eikeset ved Statens vegvesen vegtrafikksentralen.

Bortsett fra denne riksveien er de vanlige hovedferdsårene åpne, men mellom klokken 17 julaften og klokken 12 1. juledag blir det stengt på E6 over Saltfjellet og på E10 over Bjørnefjell.

- Punktlighetsrekord
Avinor har ingen meldinger om forsinkelser i flytrafikken 24. desember. NSB hadde noe problemer på strekningen mellom Bodø og Rognan i dag tidlig. Der ble passasjerene fraktet i drosje til og fra Rognan fordi toget sto. Nå er alt imidlertid tilbake til det normale.

- Alt går veldig bra så langt jeg har oversikt over, sier informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup, og legger til at juletrafikken og trafikken ellers i 2004 har gått veldig bra.

- Ser vi på hele landet generelt kan vi se tilbake på vårt beste år når det gjelder punktlighet. Strekningen mellom Bodø og Rognan, som ble innstilt i dag tidlig, har hatt en punktlighet nær 100 prosent i år, sier Colstrup.

Stengte veier
Vegmeldingsentralen melder også om en del andre stengte veier, men dette er ikke hovedferdsårer på denne tiden av året. Riksvei 7 over Hardangervidda er julestengt. Stengt er også riksvei 13 over Gaularfjell og Vikafjell, riksvei 98 over Ifjordfjellet, fylkesvei 191 mellom Øverås og Eikesdal, fylkesvei 407 mellom Storheimstø og Lunde, og fylkesvei 15 mellom Dale og Alvestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere