RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

God folkeskikk gir lønnspålegg

Ansatte i Porsgrunn kommune kan få lønnsøkning dersom de utviser god folkeskikk.

Formuleringene i lønnsplanen til Porsgrunn kommune viser at blant annet god folkeskikk og å «yte det lille ekstra» blir lagt til grunn ved individuelle lønnstillegg. Dette ble vedtatt allerede i 2002, men etter store protester ble den først i 2004 satt ut i livet, melder Telemarksavisa.

- Det går ikke an å formulere et krav om å vise god folkeskikk i en lønnsplan. Og å understreke at de ansatte må «yte det lille ekstra», som er et annet kriterium, er et hån mot alle de oppegående menneskene som er ansatt i kommunen, sier leder av Utdanningsforbundet i Porsgrunn, Monika Bø til avisa.

Ordfører i Porsgrunn, Øystein Beyer, sier at noen av kriteriene nok vil bli vurdert på nytt, men at det bør være en selvfølge for de kommunalt ansatte å utøve god folkeskikk. Når lønnsplanen var ute til høring, skrev nesten samtlige tillitsvalgte blant lærerne i Porsgrunn under på at planen var uakseptabel, men uten å bli hørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere