*Nettavisen* Nyheter.

God og dårlig måling for KrF

Foto: (Foto: Berit Almendingen)

Det er usikkert om nominasjonsbråket i KrF har påvirket velgerne. To ulike målinger viser henholdsvis en minimal framgang og en større tilbakegang.

17.09.04 06:23

Kristelig Folkeparti får en oppslutning på 7,9 prosent, en framgang på 0,2 prosentpoeng siden forrige måned, viser målingen gjort av Opinion for Aftenposten og NRK i perioden 13. til 15 september.

Samtidig får går partiet tilbake 2,0 prosentpoeng, og ender med en velgeroppslutning på 6,7 prosent på målingen som er gjort av Intéra ResearchLab for Vårt Land noen dager tidligere, fra 7. til 13. september.

Ap tilbake
- Målingen er tatt opp mens uklarheten om nominasjonen av KRF-leder Dagfinn Høybråten var på sitt høyeste. Det er derfor rimelig å tolke det som grunnen til at KrF går tilbake, skriver Vårt Land i sin analyse av målingen.

Arbeiderpartiet får en tilbakegang på begge septembermålingene. På Opinions måling går Ap tilbake 0,5 prosentpoeng siste måned og får 25,3 prosent av stemmene. I Intéra ResearchLabs undersøkelse er tilbakegangen større, med 2,9 prosentpoeng til 25,7 prosent velgeroppslutning.

Bevegelser
Det er flere bevegelser i målingen gjort for Vårt Land.

Størst er den for Frp, som går fram 4,2 prosentpoeng til 22,7 prosent. Senterpartiet får en oppslutning 5,5 prosent, en framgang på 2,1 prosentpoeng. Høyre går tilbake 2,4 prosentpoeng og får en 17 prosent oppslutning fra velgerne. SV støttes av 15,6 prosent velgere, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng. Venstre går tilbake 0,5 prosentpoeng til 3,3 prosent oppslutning.

På målingen gjort av Opinion for Aftenposten og NRK går Frp tilbake 1,5 prosentpoeng til 17,3 prosent støtte fra velgerne. Mens Høyre går fram 2,1 prosentpoeng til 20,2 prosent oppslutning. SV går tilbake med 0,8 prosentpoeng og støttes av 17,8 prosent velgere. Senterpartiet går fram 2 prosentpoeng til 5,5 prosent. Venstre går fram 0,2 prosentpoeng til 3,2 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.