RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Godafoss» er trukket av grunn

Foto: Kystverket
Sist oppdatert:
Forberedelsene til nødlossing av havaristen «Godafoss» er i gang.

Like før klokka 07 onsdag ble «Godafoss» trukket av grunn på Hvaler.

- Havaristen ligger stabilt på vannet og er nå på vei til ankringsplass for nødlossing av drivstoff og lossing av last, heter det i en pressemelding fra Kystverket.

Havaristen skal slepes til Kjerringholmen, like utenfor Kystverkets losstasjon på Skipstad. Dette er et område som ligger på utsiden av det marine verneområdet.

Det ble ikke registrert noe olje av betydning på vannet i forbindelse med operasjonen. Det eneste som kom på vannet var noe tynn oljefilm (blueshine). Dette ble fanget opp av lensene som var lagt som sikring rundt havaristen, ifølge Kystverket.

Senere skal «Godafoss» slepes til et skipsverft, trolig i Sverige eller Danmark.

Den svenske kystvaktens fartøy KBV 050, KBV 051 og KBC 001 er fortsatt i gang med å ta opp olje, og et svensk fly holder kontinuerlig på med overvåking av havområdet som er rammet, melder Kustbevakningen.

Norske og svenske fartøy har så langt tatt opp rundt 110 kubikkmeter olje. Isen i området gjør arbeidet med å ta opp oljen vanskelig, heter det i meldingen fra Kustbevakningen.

View Godafoss-forliset in a larger map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere